Mitä tehdä känsille: vinkkejä juoksijoille

Mitä tehdä känsille: vinkkejä juoksijoille
    3 minuuttia lukuaikaa

Känsät ovat paksuja, kovettuneita ihokerroksia, jotka kehittyvät kehon alueille, joilla esiintyy usein kitkaa tai painetta. Juoksijoille känsät ovat yleisiä, erityisesti jaloissa. Vaikka känsät voivat olla rumia, ne voivat myös aiheuttaa epämukavuutta ja kipua, jos niitä ei hoideta. Tässä on joitain vinkkejä juoksijoille siitä, mitä tehdä känsille.

Älä nypi niitä

Vaikka se tuntuisi houkuttelevalta nyppiä känsää, tämä voi aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Känsien nyppiminen voi johtaa verenvuotoon ja infektioon, ja se voi myös saada känsän kasvamaan takaisin paksummaksi ja kovemmaksi. Yritä sen sijaan jättää känsä rauhaan ja anna niiden parantua itsestään.

Käytä hohkakiveä

Yksi tehokkaimmista tavoista poistaa känsiä on käyttää hohkakiveä. Hohkakivi on luonnollinen, hankaava kivi, joka voi auttaa kuorimaan ihoa varovasti ja poistamaan paksuuntuneet kuolleen ihon kerrokset, jotka muodostavat känsän. Jos haluat käyttää hohkakiveä, liota jalat lämpimässä vedessä 10-15 minuuttia ja hiero sitten kiveä varovasti känsän yli pyörivin liikkein. Varo hankaamasta liian kovaa, koska se voi vahingoittaa tervettä ihoa känsän ympärillä.

Käytä oikein istuvia kenkiä

Yksi juoksijoiden känsien isoimmista syistä on liian tiukkojen tai liian löysien kenkien käyttäminen. Kun kengät ovat liian tiukat, ne voivat aiheuttaa kitkaa ja painetta tietyille jalan alueille, mikä johtaa känsien kehittymiseen. Kun kengät ovat liian löysät, jalka voi liikkua kengän sisällä aiheuttaen hankausta ja kitkaa. Känsien estämiseksi varmista, että käytät oikein istuvia kenkiä, jotka tarjoavat riittävän tuen ja pehmusteen.

Käytä kosteusvoidetta

Kuiva, säröillä oleva iho voi edistää känsien muodostumista. Jotta ne eivät kehittyisi, muista kosteuttaa jalkojasi säännöllisesti. Käytä paksua, täyteläistä kosteusvoidetta, joka sisältää ainesosia, kuten sheavoita tai kookosöljyä, jotka auttavat kosteuttamaan ja pehmentämään ihoa. Voit myös käyttää vaseliinia tai lanoliinia kosteuden lukitsemiseen.

Hae ammattiapua

Jos känsät aiheuttavat sinulle kipua tai epämukavuutta tai jos ne eivät reagoi kotihoitoihin, sinun tulisi hakea ammattiapua. Jalkaterapeutti voi auttaa poistamaan känsän turvallisesti ja tehokkaasti, ja hän voi myös antaa neuvoja siitä, miten voit estää niitä palaamasta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että känsät ovat yleinen ongelma juoksijoille, mutta niitä voidaan hallita asianmukaisella hoidolla ja hoidolla. Noudattamalla näitä vinkkejä voit auttaa estämään känsien kehittymistä ja pitämään jalkasi terveinä ja mukavina. Jos olet huolissasi känsistä tai jos ne aiheuttavat sinulle kipua tai epämukavuutta, älä epäröi hakea ammattiapua.

getsport

Tilaa uutiskirjemme

Emme lähetä roskapostia ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain

Jaa tämä postaus kavereillesi