Miten lihakset toimivat uinnin aikana?

Miten lihakset toimivat uinnin aikana?
    1 minuuttia lukuaikaa

Uinti treenaa kaikkia kehon lihaksia, jopa niitä, joita voi olla vaikea treenata muissa urheilulajeissa. Vesi on tiheämpi väliaine kuin ilma. Näin ollen näet enemmän vaivaa liikkeiden tekemiseen.

Uintityylistä riippuen kuormitat erilaisia lihasryhmiä.

Rintauinnin aikana koulutetaan aktiivisesti lonkka-, trapetsi-, latissimus- ja hartialihaksia, hartioiden hauislihaksia ja vatsalihaksia.

Perhostyylinen uinti sisältää trapetsi- ja hartialihakset, leveimmän lihaksen, selän syvät ojentajat, suuret ja pienet pakaralihakset, reisientakapuolen lihakset (reisien hauislihakset, puolijänteen ja puolihihnaiset lihakset), hartioiden lihakset sekä hauislihakset.

Ryömintätyyliset harjoitukset harjoittelevat trapetsi- ja hartialihaksia, leveimpiä selkälihaksia, vatsalihaksia, suuria ja pieniä pakaralihaksia, reidentakaosan lihaksia (reiden hauislihakset, puolijänteet ja puolihihnaiset lihakset), nelikulmioita (nelikulmioita).

Selässä ryömiessään trapetsi- ja hartialihakset, hartioiden hauis- ja triceps-lihakset, lapaluulihakset (rhomboid, subakuutti ja suprakuutti, lihas nostaa lapaluuta), vatsalihakset, suuret ja pienet pakaralihakset, reiden takapinnan lihakset (reiden hauislihakset, puolijänteen ja puolihihnaiset lihakset), nelikulmaiset (neliraajalihakset).

getsport

Tilaa uutiskirjemme

Emme lähetä roskapostia ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain

Jaa tämä postaus kavereillesi