Juho Pietari Kolehmainen — 100 parasta suomalaista urheilijaa

Juho Pietari Kolehmainen — 100 parasta suomalaista urheilijaa
    2 minuuttia lukuaikaa

Kun puhumme suomalaisesta urheilusta, useimmat ihmiset alkavat ajatella Kimi Räikköstä, Jari Kurria tai Teemu Selännetta tai jopa Patrick Lainea. Nykyajan tähdet herättävät todennäköisesti paljon enemmän huomiota kuin ne, jotka inspiroivat heitä ollessaan nuoria.

Seuraavissa julkaisuissa haluamme keskustella suomalaisen urheilun historian kultaisista, koskettavista ja inspiroivista hetkistä. Haluamme keskustella urheilijoista, joista on tullut symboli vuosisatojen ajan ja jotka tulemme muistamaan vielä pitkään.

Haluamme aloittaa “Flying Finns” eli lentävien suomalaisten sukupolven ensimmäisestä henkilöstä – Juho Pietari “Hannes” Kolehmaisesta. Hän on yksi urheiluhistorian vakuuttavimmista juoksioista sekä moninkertainen kestävyysjuoksun olympiavoittaja.

Julkaisuja ihmisistä, jotka inspiroivat sukupolvia.

— GetSport

Legendan urheilu-ura alkoi “tyypillisen suomalaisesti” – hiihdosta. Myöhemmin Juho alkoi harrastaa yleisurheilua ja hänen lahjakkuutensa alkoi paljastua alusta asti, vaikka se vaati huomattavan määrän työtä.

Voittettuaan Pietarissa 20-vuotiasta Juhoa pidettiin jo yhtenä Euroopan vahvimmista urheilijoista, mutta lentävälle suomalaiselle maailman huomion toi vuoden 1912 olympialaiset Tukholmassa, jossa hän voitti kolme kultamitalia kerralla!

Ensimmäinen maailmansota katkaisi suomalaisurheilijan voittoputken. Ja koska Kolehmainen ei halunnut palvella Venäjän armeijassa, hän muutti tammikuussa 1915 Yhdysvaltoihin. Sodan jälkeen Juho palasi kotimaahansa.

1920 olympialaisten alkaessa Kolehmainen oli jo 31-vuotias, mutta ikä ei estänyt häntä voittamaan neljättä olympiakultaa, jonka hän voitti marathon-juoksun uudella maailmanennätyksellä.

Vuoden 1924 olympialaisissa Lentävä Suomalainen epäonnistui loukkaantumisen vuoksi ja päätti pian urheilijauransa, pysyen yhtenä aikansa vahvimmista urheilijoista ja edelleen yhtenä tunnetuimmista suomalaisista.

getsport

Tilaa uutiskirjemme

Emme lähetä roskapostia ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain

Jaa tämä postaus kavereillesi