Manta Penttosen matka: leipomosta kuntoiluun

Manta Penttosen matka: leipomosta kuntoiluun
    6 minuuttia lukuaikaa

Intohimoinen kuntoilija Manta Penttonen ei ole henkilö, jonka voisi kuvitella aloittaneen uransa leipomon vaativassa maailmassa. Vietettyään varhaiset vuotensa leipuri-kondiittorina hän tajusi, että raskaat työrutiinit verottivat hänen ja hänen kollegoidensa fyysistä hyvinvointia. 

“Se oli melko haastavaa, tehdä päivittäin tuhansia yksitoikkoisia liikkeitä, jotka rasittivat valtavasti tiettyjä kehon osia, eikä niillä ollut juurikaan mahdollisuuksia lievittää stressiä tai helpottaa oloa”, hän muistelee. Tämä vaikea ajanjakso oli kuitenkin tärkeä ohjaamaan häntä kohti terveyden ja hyvinvoinnin polkua. Mantan kokemus korosti liikunnan merkitystä parantavana tekijänä ja herätti halun auttaa muita vastaavassa tilanteessa olevia. 

Manta päätti tehdä muutoksen, joten hän päätti jättää leipomoelämän taakseen ja jatkoi uutta uraa liikuntaneuvoja ja personal trainerina. Samaan aikaan hän kouluttautui rentoutumis- ja meditaatio-oppaaksi ja tunnisti henkisen hyvinvoinnin merkittävän roolin yleisessä terveydessä. “Uskon, että mieli, liikunta ja ravitsemus kulkevat käsi kädessä”, Manta korostaa kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jonka hän omaksuu kuntofilosofiassaan.

Asiakaskeskeinen lähestymistapa kuntoiluun

Työssään asiakkaiden kanssa Manta asettaa etusijalle heidän tarpeidensa, mieltymystensä ja tavoitteidensa syvällisen ymmärtämisen. Tämä henkilökohtainen lähestymistapa heijastaa hänen uskoaan siihen, että jokainen asiakas on ainutlaatuinen ja että sitä tulisi kohdella sellaisena. “Jokainen asiakas on yksilö, joka otetaan huomioon kuuntelemalla heidän tarpeitaan”, hän ilmaisee ja osoittaa sitoutumisensa asiakaskeskeiseen kuntoilumenetelmään. 

Mantan kyky edistää syvällisiä, luottamuksentäyteisiä keskusteluja asiakkaidensa kanssa on toinen näkökohta, joka erottaa hänet muista. Tämä keskittyminen viestintään antaa hänelle mahdollisuuden ohjata asiakkaitaan paremmin ja auttaa heitä parantamaan fyysisiä kykyjään ja yleistä hyvinvointiaan. Hän uskoo, että asiakkaan edistymistä ei mitata vain fyysisillä parannuksilla, vaan heidän parantuneella elämänlaadullaan. 

Hänen tehokkuutensa kuntoilun ammattilaisena näkyy hänen Instagram -viesteissään. Yksi merkittävä hänen sivullaan jaettu suositus mainitsee toukokuussa pidetyn “testiryhmän”, jossa tavoitteena oli lisätä vireyttä ja pienentää vyötärönympärystä. “Palaute oli fantastista. Vyötärölinjat pienenivät 3–7 cm, ja päivittäinen energiataso nousi huomattavasti”, hän kertoo iloisesti ja lisää: “Paras palaute oli, kun henkilö tunsi voivansa paremmin.”

Kuntoilun edistäminen kaikissa ikäryhmissä

Mantan kyky tavoittaa monipuolinen asiakaskunta on osoitus hänen erityisestä kuntoilufilosofiastaan. Hänen työnsä kunto-ohjaajana kattaa laajan ikäryhmän vauvoista vanhuksiin sekä nuoriin ja keski-ikäisiin asiakkaisiin. 

Jokaisessa ryhmässä hän tuo energiansa, asiantuntemuksensa ja intohimonsa kuntoiluun luomalla kiinnostavia ja stimuloivia liikuntarutiineja, jotka vastaavat asiakkaidensa erityistarpeisiin. Manta pyrkii työllään osoittamaan, että kunto ja terveelliset elämäntavat ovat saavutettavissa olevia tavoitteita iästä tai fyysisestä toimintakyvystä riippumatta. 

Hänen tunneissaan ei ole kyse vain tiukoista harjoitusrutiineista; Hän myös lisää niihin hauskuutta ja yllätyksiä. “Joskus teen mukavia yllätyksiä kuntoryhmissäni. Menemme paljon eteenpäin teemahyppyjen avulla. Huumori on iso osa liikuntaa”, hän mainitsee ja korostaa nautinnon merkitystä kestävän kuntoilun edistämisessä.

Luonto ja kuntoilu: harmoninen suhde

Manta on sydämeltään luonnon ystävä, ja hän sisällyttää ulkoilun harjoittelurutiineihinsa aina kun mahdollista. Hän uskoo vahvasti luonnon palauttavaan voimaan ja kannustaa asiakkaitaan liikkumaan ulkona. Ulkoilu ei ainoastaan tarjoa virkistävää muutosta, vaan myös parantaa henkistä hyvinvointia.

Instagram-viesteissään hän jakaa usein kokemuksiaan ulkona ja inspiroi seuraajiaan arvostamaan ympärillään olevaa kauneutta ja integroimaan luonnon kuntoilurutiineihinsa. Tämä luonnon ja kunnon harmoninen suhde on keskeinen osa hänen hyvinvointifilosofiaansa.

Opastus sosiaalisessa mediassa

Mantan omistautuminen ammatilleen ulottuu kuntosalin tai harjoituskeskuksen fyysisen alueen ulkopuolelle. Hän käyttää sosiaalisen median alustoja, erityisesti Instagramia, inspiroidakseen, opastaakseen ja kommunikoidakseen asiakkaidensa ja seuraajiensa kanssa. 

Hän jakaa usein kuntoneuvoja, ravitsemusvinkkejä, motivoivia viestejä ja vilahduksia myös omasta elämästään. Yhdessä viestissään hän puhuu tauon pitämisestä sosiaalisesta mediasta ja myöntää, että se aiheutti stressiä. Palattuaan hän kuitenkin löysi lohtua hyväsydämisten ihmisten viesteistä, jotka aidosti toivovat hyvää muille. 

Manta käyttää läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa positiivisena vaikutuksena, toivon ja inspiraation lähteenä sekä turvallisena tilana niille, jotka haluavat aloittaa tai ylläpitää matkaa kohti terveyttä ja hyvinvointia. Olipa hän tarjoamassa harjoitusohjelmaa, jakamassa vilauksen luontovaelluksistaan tai ilmaisemassa kiitollisuutta asiakkaidensa positiivisesta palautteesta, hänen Instagram-profiilinsa heijastaa hänen intohimoaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen ja horjumatonta sitoutumistaan asiakkaisiinsa. 

Manta Penttosen urakehitys on osoitus hänen päättäväisyydestään, intohimostaan ja sitoutumisestaan kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Hän inspiroi, johtaa ja puolustaa edelleen tasapainoista lähestymistapaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin, ilmentäen todella mantraansa: “Elämä on tässä ja nyt. Tasapaino on avain.”

getsport

Tilaa uutiskirjemme

Emme lähetä roskapostia ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain

Jaa tämä postaus kavereillesi