Marika Hillgrén: luokanopettajasta tanssi- ja fitnessvalmentajaksi

    6 minuuttia lukuaikaa

Marika Hillgrén ymmärtää, että tanssiminen lisää itseluottamusta ja auttaa pysymään kunnossa. Marika aloitti tanssimisen jo nuorena, mikä auttoi häntä itsensä ilmaisussa ja oman hyvinvoinnin edistämisessä. Siitä lähtien hän on jatkanut tanssimista ja onnistunut muuttamaan harrastuksensa uraksi. Marika on nyt tunnettu tanssi- ja fitnessvalmentaja, urheiluseuran puheenjohtaja, tuomari ja podcasting pitäjä. Hän keskittyy auttamaan kaikenikäisiä ja -tasoisia yksilöitä saavuttamaan tavoitteitaan; painon pudotuksesta yleisen terveyden parantamiseen ja paljon muuta.

Nuoruuden valinnat

Marika Hillgrén aloitti urheilun jo nuorena. Monille nuoruus voi olla juuri sitä aikaa, kun todelliset lahjakkuudet ja tulevaisuuden kiinnostukset tulevat esiin, ja Marika ei ole poikkeus. Hänelle tanssiminen oli tapa ilmaista itseään, rentoutua ja pitää hauskaa yleisen fyysisen terveytensä kehittämisen lisäksi. 

Marika oppi teini-ikäisenä, että tanssiminen paransi hänen fyysistä kuntoaan sekä auttoi lievittämään stressiä. Hänen kiinnostuksen kohteensa kasvoivat samaan aikaan, ja hän perehtyi erityisesti ravinnon vaikutuksiin ja miten sillä voidaan kehittää omaa terveyttään – aihe, joka kiinnosti häntä enemmän kuin mikään muu lukuaine. 

Useita kiinnostuksen kohteita

Tanssiminen, liikunta ja ravinto-opit jäivät kuitenkin harrastukseksi. Hän ymmärsi, että korkeakoulutus on tapa jatkaa kehitystään paitsi ihmisenä, mutta myös urheilijana uusissa olosuhteissa. Marika päätti lähteä yliopistoon opiskelemaan kasvatustieteitä ja saatuaan maisterin tutkinnon hän työskenteli 8 vuotta luokanopettajana. Tämä kokemus on tullut välttämättömäksi ymmärtääkseen kaikki hänen tulevan valmennuksensa tekniikat ja menetelmät.

Koko yliopisto-opintojensa ja työnsä aikana hän jatkoi harrastuksiaan. Erityisesti tanssiminen oli hänelle tapa ylläpitää tasapainoa, iloa ja intohimoa elämässään. Vuodesta 1995 lähtien hän aloitti tanssinopettajana Raision Pyryissä (@raisionpyryt) ja nykyään toimii seuran puheenjohtajana. Kun opettajan ammatti kävi lopulta uuvuttavaksi, päätti hän kääntyä liikunnan ja terveellisen ravinnon puoleen.Jäljelle jäi vain yksi ainoa oikea suunta; liikunta ja muiden auttaminen sen avulla.

Menestys perustuu jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja henkilökohtaiseen kokemukseen.

Kun Marika oli luottavaisesti aloittanut matkan kohti valmennusta, hän tiesi, että olisi turhaa työskennellä ilman jatkuvaa kehitystä. Marika päätti opiskella kolme ammattitutkintoa liikunnasta ja valmennuksesta, psyykkistä valmennusta, tanssipedagogiaa ja muita alan tutkintoja, joista voit lukea Marikan cv:stä nettisivuilta. Hän myös kouluttaa muita ohjaajia ja valmentajia.

Avain hedelmälliseen valmennukseen on mentorin vakaat periaatteet. Työssään Marikaa ohjaa henkilökohtainen kokemus – hän ei sano tekevänsä sitä, mitä hän ei itse tekisi, eikä suosittele sitä, mikä ei toiminut hänen käytännössään.

Nykypäivän olosuhteissa on vaikea kuvitella korkealaatuista mentoria ilman henkilökohtaista brändiä, joten Marika loi trendejä seuraten oman verkkosivustonsa (www.marikahillgren.fi), jossa voit ilmoittautua henkilökohtaisiin valmennuksiin. Hänen halunsa auttaa muita saavuttamaan muutoksia innoitti Marikaa julkaisemaan verkkosivustolla ilmaisen ravinto-oppaan, jossa ei ole mitään epätavallista. Vain perusasioita, joiden avulla voit ottaa ensimmäisen askeleen kohti terveellisempää elämää. Marikan voi löytää Instagramista (@marikahillgren), jossa hän jakaa kokemuksiaan, vinkkejään ja inspiraatiotaan.

Oma esimerkki motivaationa

Kun asiakkaat näkevät sinut arvokkaana asiantuntijana, heidän motivaationsa muutoksen tekoon kasvaa huomattavasti. Monet haluavat seurata vahvaa yksilöä ja todellista ammattilaista, ja Marika on tästä ihanteellinen esimerkki.

Valmennusuran alusta lähtien Marikan asiakaskunta on kasvanut nopeasti, kiitos hänen ja asiakkaidensa välisen ymmärryksen yhteistyön hyödyistä. Marikan omassa tiimissään Team SuperMoves (@teamsupermoves) hän valmentaa aktiivisia kilpaurheilijoita. Marika myös itse kilpailee tankotanssin masters+40-sarjassa.

Marika halusi jakaa omia tietämyksiä ja kokemuksia paitsi urheilijoille, mutta myös muille valmentajille. Tämä antoi hänelle mahdollisuuden mainostaa ideoitaan ja periaatteitaan seuraavan sukupolven ammattilaisille, jotka voivat myös saada motivaatiota ja hyödyllisiä neuvoja. Tämä sai hänet luomaan oman podcastin Spotifylle – Tankotanssin Voima (@tankotanssinvoima_podcast), jossa hän puhuu tanssiurheilusta, menestyksistään ja epäonnistumisistaan. 

Kuten Marika itse toteaa, työskennellessään valmentajana: “Minun tehtäväni on auttaa valmennettavaani ymmärtämään paremmin itseään, jolloin hänellä on kaikki avaimet saavuttaa muutosta, mikäli hän sitä itse haluaa. Valmentajana en pakota enkä piiskaa, kaiken on lähdettävä ihmisestä itsestään.” 

Marika Hillgrén on esimerkki siitä, miten voit muuttaa harrastuksesi ammatiksi, intohimosi missioksi, elämäsi seikkailuksi. Hän on valmentaja, joka ei pelkästään tiedä mitä tekee, vaan tekee mitä rakastaa.

Jos haluat tutustua Marikaan paremmin, oppia lisää hänen työstään ja palveluistaan, ilmoittautua valmennukseen tai liittyä mukaan hänen tiimiinsä, voit tutustua häneen paremmin täältä:

getsport

Tilaa uutiskirjemme

Emme lähetä roskapostia ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain

Jaa tämä postaus kavereillesi