Jan Pakkanen: Personal trainer, joka auttaa saavuttamaan kuntotavoitteet

    4 minuuttia lukuaikaa

Jan Pakkanen on kuopiolainen personal trainer, valmentaja ja terveellisten elämäntapojen ohjaaja. Nyt hän on 45-vuotias, mutta hän on jatkanut urheilua lapsuudesta lähtien ja motivoi asiakkaitaan tekemään niin. 

Jan kertoi, mikä motivoi häntä lähestymään urheilua tieteellisestä näkökulmasta ja miten se muutti hänen valmennusfilosofiaansa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle Janin kehityspolusta yksinkertaisesta urheilufanista ammattimaiseksi mentoriksi, jolla on oma valmennusmenetelmänsä.

Nuoruudesta urheiluun

Jan syntyi vuonna 1978 Kuopiossa. Lapsuudesta lähtien hän rakasti aktiivista elämäntapaa. Hänen matkansa urheilussa alkoi tenniksen ja pingiksen parissa, jota hän pelasi lähes päivittäin. Lapsuuden harrastukset olivat suurimpia tekijöitä hänen terveellisessä kehityksessä. Varhaisessa iässä näiden urheilulajien harjoittaminen kehittää koordinaatiota, nopeutta ja ketteryyttä, jota Jan halusi hyödyntää.

Jan aloitti kuntosalilla käynnin vuonna 1993, jolloin hän alkoi keskittyä lajiin huomattavasti enemmän. Hänen halunsa vahvistaa kehoaan ja lisätä kestävyyttä motivoi häntä työskentelemään useita vuosia kotona kuntokeskuksessa. Kun Jan sai enemmän kokemusta ja ymmärrystä kehonsa mahdollisuuksista, hän palasi kuntosalille, mutta vakavammalla kiinnostuksella ja motivaatiolla. Hän asetti itselleen tavoitteita ja valitsi parhaimmat keinot niiden saavuttamiseksi – voimanosto – eräänlainen voimaurheilulaji, jossa urheilijat nostavat enimmäispainon kolmessa harjoituksessa: kyykky, penkkipunnerrus ja maastaveto.

Monien vuosien voimaharjoittelun jälkeen hänen ruumiinsa alkoi reagoida negatiivisemmin suurempiin kuormituksiin, joka lopulta vaikeutti hänen jatkamista kuntoilua korkeammalla tasolla. Hän tajusi, että hänen oli muutettava harjoittelutyyliään huomattavasti ja kiinnitettävä enemmän huomiota terveyteensä. Jan tiesi, että tämä ei olisi mahdollista ilman ammatillista koulutusta.

Tieteellinen lähestymistapa kuntoiluun

Ihmiskehon kehitys kiehtoi Jania niin paljon, että hän luki aiheesta kaikista saatavilla olevista tiedonlähteistä. Lopulta hän suoritti opintonsa Nordic Health Academyssa Ace-Cpt Personal trainer -ohjelmassa ja sai kansainvälisen valmentajalisenssin. Tämä antoi hänelle mahdollisuuden työskennellä personal trainerina eri maissa ja eri asiakkaiden kanssa.

Edistyminen ei ikinä pysy paikallaan, ja korkean tason saavuttamiseksi on jatkuvasti oltava tietoinen uusista teorioista ja tekniikoista fyysisen kehityksen alalta.

“Perehdyin jatkuvasti uusiin tutkimuksiin ja teorioihin ihmiskehosta ja sen kehitystavoista. Tämän alan tiede kehittyy valtavasti, ja ihmiskehoa tutkitaan jatkuvasti. Siksi harjoitteluni ei periaatteessa tulisi loppua koskaan”, Jan toteaa.

Terveelliset elämäntavat eivät koske vain valmennusta, vaan myös ravitsemusta. Koska ravinnolla on suora vaikutus ihmisen fyysiseen ja henkiseen tilaan, Jan toteaa, että se on “yksi harjoittelun menestyksen avaintekijöistä. Yritän valita asiakkailleni yksilölliset ruokavaliot heidän tavoitteidensa, mieltymystensä ja kehon ominaisuuksien mukaisesti.”

Nykyaikaiset menetelmät asiakkaiden kanssa

Nykyaikaiset olosuhteet vaativat nykyaikaisia ratkaisuja, joten Jan käyttää mobiilisovellusta työskennellessään personal trainerina, jossa hän tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä harjoitus- ja ravinto-ohjelmia. Sovelluksen toiminnallisuus on laaja ja sisältää ympärivuorokautisen tuen chatin kautta.

“Tämä on kätevä ja tehokas tapa työskennellä ihmisten kanssa, jotka haluavat muuttaa elämäänsä parempaan suuntaan. Tavoitteeni on auttaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa, oli se sitten painonpudotus, lihasmassan kasvattaminen, hyvinvoinnin edistäminen tai vain itsetunnon lisääminen”, Jan toteaa.

Harjoitus- ja ravinto-ohjelmien lisäksi myös motivaatio on tärkeää. Jan ylläpitää Instagram-tiliään (https://www.instagram.com/jpcoachfi), jossa hän jakaa kokemuksiaan, neuvojaan ja motivaatiotaan seuraajilleen.

Myös oma verkkosivusto on aina etu, erityisesti personal trainerille. Janin verkkosivuilla (jpcoach.fi) voit oppia lisää harjoittelu- ja ravinto-ohjelmista eri koulutustasoille ja tavoitteille. On tärkeää ymmärtää, että nämä ohjelmat perustuvat tieteellisiin lähteihin ja käytäntöön, jotka ovat arvokkaita ihmisten terveydelle ja fyysiselle kunnolle.

Jos haluat ilmoittautua Janin valmennukseen tai kysyä lisää esimerkiksi ravinto-ohjelmista, voit tehdä sen sähköpostitse ([email protected]) tai puhelimitse (0458415469).

getsport

Tilaa uutiskirjemme

Emme lähetä roskapostia ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain

Jaa tämä postaus kavereillesi