Nina S.: Intohimoisesta urheilun harrastajasta omistautuneeksi valmentajaksi

Nina S.: Intohimoisesta urheilun harrastajasta omistautuneeksi valmentajaksi
    6 minuuttia lukuaikaa

Henkilökohtainen matka

Ninalla on ollut vaikuttava matka liikunta-alalla. Hänen vanhemmat kannustivat liikunnalliseen elämäntapaan ja hänen varhaiset vuotensa olivat täynnä monipuolisia urheilukokemuksia. Teini-iässä hän löysi intohimonsa kuntosaliharjoitteluun, spinningiin ja kävelylenkkeilyyn, joista kaikista hän nauttii edelleen.

Ninan matkaa on leimannut intohimo henkilökohtaiseen kasvuun. Hän on harrastanut kuntosalitreeniä yhteensä yli 20 vuotta ja niistä 10 vuotta tavoitteellisesti. Hänen motivaationsa kuntosalilla olemiseen ei ole pelkästään fyysisen voiman kasvattaminen, vaan myös tietämyksen laajentaminen ja rajojen ylittäminen. Ennen kaikkea positiiviset tunteet sekä henkiset ja fyysiset terveyshyödyt, joita hän saa treenaamisesta, pitävät hänet motivoituneena.

Halu inspiroida

Ninan henkilökohtaisilla kokemuksilla oli merkittävä rooli hänen halussaan tulla valmentajaksi. Hän ymmärtää, kuinka haastavaa voi olla tehdä liikuntaan, ravitsemukseen ja yleisiin terveellisiin elämäntapoihin liittyviä muutoksia. Hän on kohdannut nämä haasteet itse, eikä haluaisi kenenkään muun kamppailevan näissä haasteissa yksin. Siksi hän päätti kääntää henkilökohtaiset kokemuksensa voiman lähteeksi auttaakseen muita.

Ninan ensisijainen tehtävä valmentajana on tukea asiakkaitaan elämäntapamuutosten onnistumisessa. Vaikka painonpudotus liittyy usein elämäntapamuutoksiin, Nina uskoo, että siihen liittyy paljon muutakin. Hän näkee sen kokonaisvaltaisena prosessina, joka sisältää muutoksia ruokailutottumuksissa, aktiivisemman elämäntavan omaksumisen, ruoka- ja kehosuhteen parantamisen sekä uusien elämäntapojen luomisen, jotka edistävät yleistä hyvinvointia.

Ravitsemus avaintekijänä

Ninalla on erityinen intohimo ravitsemukseen. Hän rakastaa auttaa asiakkaitaan löytämään ruokailusuunnitelman, joka vie heitä kohti tavoitteitaan nauttien silti rakastamistaan ruoista. Hän ymmärtää, että pienetkin muutokset ravitsemuksessa voivat johtaa merkittäviin tuloksiin painonpudotuksessa ja suorituskyvyssä. On uskomattoman palkitsevaa nähdä asiakkaidensa ottavan merkittäviä harppauksia kohti tavoitteitaan pienillä muutoksilla.

Ninan lähestymistapa valmennukseen on yksilöllinen ja rytmitetty asiakkaan tarpeiden mukaan, liittyipä se sitten liikuntaan, ravitsemukseen tai elämäntapamuutoksiin. Hän kannustaa asiakkaitaan haastamaan itsensä, mutta muistuttaa myös, että maltillisuus johtaa usein pysyviin tuloksiin.

Jatkuva oppiminen

Tällä hetkellä osa-aikaisesti liikunta- ja ravintovalmentajana miehensä kanssa omistamassaan Vipfit Oy -yrityksessä työskentelevä Nina on sitoutunut jatkuvaan oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Hän kouluttautui auktorisoiduksi personal traineriksi FAF:n kautta toukokuussa 2022. Siitä lähtien hän on aktiivisesti syventänyt osaamistaan erityisesti ravitsemuksessa. Hän on suorittanut myös urheiluravitsemuksen perusopinnot (30 op) Itä-Suomen avoimessa yliopistossa.

Hän suhtautuu intohimoisesti ravitsemukseen ja aikoo jatkaa ravitsemustieteen opintojaan työnsä ohessa. Nina myös päivittää säännöllisesti tietojaan liikunnasta. Hän haluaa asiakkaidensa luottavan siihen, että häneltä saamansa ravitsemus- ja liikuntaneuvot perustuvat vankkaan, näyttöön perustuvaan tietoon.

Hänen valmennusfilosofiansa

Väliaikaisten dieettien ja kuntokuurien sijaan Nina uskoo pieniin, jokapäiväisiin tekoihin, jotka johtavat kestäviin liikunta- ja ruokailutottumuksiin elämästä nauttimista unohtamatta. Hän korostaa asiakkailleen, että mikään tavoite ei vaadi ruokavaliota, joka perustuu kalorien laskemiseen tai rajoituksiin. Sama periaate pätee liikuntaan: päämääränä ei ole täydellisyys, vaan tehdään sitä, mikä on omassa elämäntilanteessa mahdollista.

Nina ymmärtää, että monen on vaikea huolehtia itsestään erityisesti stressin ja unenpuutteen vuoksi. Hän tekee päätyökseen vaativaa asiantuntijatyötä talousalalla, mikä auttaa häntä ymmärtämään työn ja vapaa-ajan tasapainon löytämisen haasteet. Siksi hän keskittyy kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan valmennuksessa. Hän tiedostaa, että hyvinvointia ei kehitetä tyhjästä: kaikki vaikuttaa kaikkeen. Siksi todellisten ja kestävien muutosten saavuttamiseksi on tärkeää ymmärtää asiakkaan jokapäiväistä elämää ja persoonallisuutta.

Nina S.: Intohimoisesta urheilun harrastajasta omistautuneeksi valmentajaksi

Valmentajan palkitseva rooli

Ninalle yksi valmentajan työn palkitsevimmista puolista on nähdä asiakkaidensa onnistuvan. Hän korostaa, että on tärkeää tunnistaa pienetkin voitot ja uskoa, että ne ovat elintärkeitä motivaation ylläpitämiseksi, varsinkin kun kohtaamme haasteita. Hän toivoo voivansa auttaa asiakkaitaan ymmärtämään, että päättäväisyys ja parhaansa tekeminen voivat johtaa merkittävään edistymiseen olosuhteista riippumatta.

Valmentajana Ninan lähestymistapa on kannustava ja sydämellinen. Jokainen asiakas on hänelle tärkeä, ja hän sitoutuu tekemään parhaansa auttaakseen heitä saavuttamaan tavoitteensa. Ennen kaikkea hän uskoo, että kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee sisältäpäin ja että on tärkeää, että hänen asiakkaansa tuntevat olonsa hyväksi tekemistään muutoksista.


Nina jakaa arvokkaita liikuntaan ja ravitsemukseen liittyviä vinkkejä Instagram-tileillään, @nibsq ja @vipfitvalmennus. Nämä alustat eivät ole vain korvaamattomien terveys- ja hyvinvointineuvojen lähteitä. Ne tarjoavat myös erinomaisen mahdollisuuden olla yhteydessä Ninaan henkilökohtaisesti ja tutustua hänen lähestymistapaansa terveellisiin elämäntapoihin. Ninan sosiaalisen median sivut ovat täydellinen paikka aloittaa, jos harkitset kuntomatkalle lähtemistä ammattilaisen kanssa.

Valitsemalla Ninan valmentajaksesi saat muutakin kuin asiantuntevaa ohjausta. Saat myös kumppanin, joka panostaa matkaasi, joka askeleella. Joten älä epäröi seurata häntä Instagramissa, syventyä hänen vinkkeihinsä ja ota rohkeasti yhteyttä Ninaan, jos luulet, että hän voisi olla oikea valmentaja hyvinvointimatkallesi.

getsport

Tilaa uutiskirjemme

Emme lähetä roskapostia ja voit peruuttaa tilauksen milloin vain

Jaa tämä postaus kavereillesi